Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı (EKB) Eğitimleri Başladı!


Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında enerji kimlik belgesi düzenleyecek uzmanlara yönelik Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Uzmanı Yetiştirme Eğitimleri 20 Aralık 2010 tarihi itibarıyla TMMOB ye bağlı tüm şubelerde başladı.


Odamız; Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında enerji kimlik belgesi düzenleyecek uzmanlara ve bu uzmanlara eğitim verecek eğiticilere yönelik eğitimlere, eğitimler sonunda yapılacak sınavlara, eğitici kuruluşların yetkilendirilmelerine, eğitim faaliyetlerinin yürütüleceği merkezlere ve eğitici kuruluşların ve enerji kimlik belgesi düzenleyecek uzmanların faaliyetlerinin denetlenmesine dair usul ve esasların belirlendiği "Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlarına ve Eğitici Kuruluşlara Verilecek Eğitimlere Dair Tebliğ"de Eğitici Kurum olarak tanımlanmıştı. Bu kapsamda verilecek eğitimlere geçen hafta İstanbul ve İzmir Şubelerimizde başlanmıştı. 20 Aralık 2010 tarihi itibarıyla ise bu eğitimler tüm şubelerimizde verilmeye başlandı.  

Bu eğitimlere yönelik olarak Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 24-26 Kasım 2010 tarihleri arasında Odamız teknik görevlilerine verilen eğitime katılım sağlandı. 2-5 Aralık 2010 tarihlerinde Oda Merkezi‘nde gerçekleştirilen atölye çalışmalarında ise BEP-TR programına ilişkin hususlar değerlendirilerek eğitim altyapısı, ders programı ve notları, örnek uygulamalar ve projeler üzerinde çalışılmıştı.


Kaynak İçin Tıklayınız.

Bu yazıda 0 yorum var. Yararlı bilgi olduğunu düşünüyorsan durma tıkla! yorumunu paylaş :)

Yorum Gönder

Mesajın var