Hidrojen ile Yapay Benzin Üretimi Nasıl Olur?

 Evet arkadaşlar yapay benzin üretimi olur mu? demeyin İngiliz bilim adamları bunu başardı. Mesleğimiz açısından önümüzdeki yüzyılda enerjinin önemini vurduladığı için bu haberi sizlerle paylaşmak istedim.                                                                    

İngiliz üniversiteleri olan Oxford ve London College’ın ortaklaşa çalışması sonucu yapay benzin üretimi yapıldı. Üretilen benzinin ise piyasaya 3-5 yıl içinde çıkması bekleniyor.

Peki neden yapay benzin?
Yapay benzin, diğer bir ifadeyle hidrojen bazlı yakıt olduğundan, normal yakıtların çevreye verdiği karbon gazı atılmıyor. Bu sayede günümüzün en büyük sorunu olan küresel ısınmanın (Sera etkisinin) önüne geçilmiş oluyor. 

Yapay benzin üretimi nasıl yapıldı?
Bilim adamları hidrojeni küçük hava kabarcıklarının içine hapsederek, sıvı gibi akmasını ve pompalanmasını sağladılar.

Eski model araçlarda yapay benzin kullanılabilecekmi?
Stephen Volker'in de dediği gibi normal araçların depolarında hiçbir değişiklik yapılmayacak. Fakat motora birkaç parçanın eklentisi yapılacağı belirtildi.



Araştırmacı uzmanlardan Stephen Volker, “Yarattığımız mikro kabarcıklar sayesinde normal petrol ile çalışan otomobillerin depolarında hiçbir değişiklik yapılmadan bu yapay petrolü kullanabilmesini sağlıyoruz” dedi.


Yapay petrolü üreten ekipteki Prof. Stephen Bennington, “Hidrojen petrolden 3 kat daha fazla enerji üretiyor. Yakıldığında ise zararlı gazlar yerine suya dönüşüyor” dedi. 


Yapay petrolün litesi 50 Kuruş arkadaşlar. Evet yanlış duymadınız sadece 50 krş. Araçların bir depo benzinle 600-600 km gidebilecekler.


Ürünün tam olarak  piyasaya çıkması halinde gerekli paylaşımlarda bulunacağız. Hayırlı olması dileğiyle ;)

Bu yazıda 0 yorum var. Yararlı bilgi olduğunu düşünüyorsan durma tıkla! yorumunu paylaş :)

Yorum Gönder

Mesajın var