Bu hizmetleri yerine getiren mühendislere "Tesisat Mühendisi" adı verilmektedir. Yurt dışında buna benzer diploma verilebiliyorsa da ülkemize bu ünvan ile mezun verilmemektedir.Bu hizmetler genellikle üniversitelerin makine mühendisliği bölümünden mezun olan mühendisler tarafından yürütülmektedir.
Tesisat Mühendisi olabilmek için TTMD'ye üye olmak gerekmektedir.
TTMD NEDİR?
TTMD; tanımdaki alanlarda Tesisat Mühendisliğinin ve topluma verdiği hizmetlerin gelişmesi için 1992 yılında kurulmuş olup, bu gün değişik disiplinlerden gelen profesyonellerin ortak amaçlar için toplandığı bir dernek haline gelmiştir. Bilgi ve Teknoloji transferini gerçekleştirmek, uluslararası platformda meslektaşlarımızı temsil etmek ve gelişmeleri anında izlemek için TTMD olarak yurtdışı meslek örgütleri ile temaslarımız devam etmektedir.
TTMD’NİN AMACI NEDİR?
TTMD’nin amacı; öncelikle profesyonel hizmet veren meslektaşlarımızla, yeni mezun mühendisler ve bu meslekte yetişmek isteyen öğrencilerin uygulama alanındaki eğitimlerine, araştırmalarına, bilgi ve teknoloji transferine katkıda bulunmak, gerekli iletişim ve tartışma ortamının sağlamak, üniversitelerin ve araştırma kurumlarının mesleğimizle ilgili araştırmalarına katkıda bulunmak ve üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmektir. Tesisat sektörü ile ilgili doğru ve çağdaş bilgiler içeren “El Kitapları”nın yayınlanması ve “Uygulama Kuralları”nın konması da temel hedeflerimizdir. Bunların daima güncel tutulması ise dinamik, ilgili ve sürekli işleyen Komite ve Komisyonlarca gerçekleştirilmektedir. Mesleğimizi uygularken ülkemizin gelişimine katkıda bulunmak, bu bağlamda insanların zamanının %80-90’ını geçirdiği değişik yapılarda sağlıklı, güvenli, hijyenik, konforlu yani yaşanabilir ortamlar yaratmak; doğanın imkanlarını da kullanarak enerji etkin ve çevreyi koruyan çözümler üretmek ve bu amaçlar doğrultusunda dayanışmaktır.
TTMD'ye üyelik için gerekenler:
- Devletçe verilmiş veya denkliği kabul edilmiş mühendislik diplomasına sahip olmak,
- Mühendis odalarından birisine kayıtlı olmak,
- Lisans diploması sonrası tesisat mühendisliği alanlarının bir veya bir kaçında makine mühendisleri için en az üç yıllık, diğer mühendislik disiplinleri için en az on yıllık deneyim sahibi olmak,
- Medeni Kanununun öngördüğü “fiil ehliyetine” sahip olmak,
- Dernek “Mesleki Davranış ve İş Ahlakı Kurallarına” uymayı imza atarak kabul etmiş bulunmak,
- Derneğe girmek istediğine dair, kendilerinden referans alınabilecek en az iki Dernek üyesinin adını da içeren, imzalı başvuru formu vermek,
- Dernek Yönetim Kurulu makine mühendislerinin yazılı üyelik başvurusunu ve belgeleri gerekirse bir komisyon kanalı ile değerlendirdikten sonra en geç 30 gün içinde karara bağlar ve sonuç yazılı olarak başvuru sahibine bildirilir.
- Üyeliği kabul edilmeyenlerin itirazı varsa kesin karar için durum Genel Kurula sunulur. Genel Kurulun kararı kesindir.
- Makine mühendisliği disiplini dışındaki diğer mühendislerin üyelik incelemesi aynı yöntemle yapılır, ancak üyelik kararı Genel Kurul Kararı ile kesinleşir.
Buna göre Derneğimize üyelik için başvuracak kişilerin aşağıdaki evrakları tamamlayarak Dernek Genel Merkezimize elden veya posta ile ulaştırmaları gerekmektedir.
- İmzalı ve en az iki kişinin referans gösterildiği üyelik formu.
- 2 adet fotoğraf.
- Diploma fotokopisi.
- Mühendis Odalarından birine kayıtlı olduğunu gösterir kimlik fotokopisi.
- Nüfus cüzdanı fotokopisi (kimlik kartı düzenlenmesi vb. için).
Alıntıdır...
Bu yazıda 0 yorum var. Yararlı bilgi olduğunu düşünüyorsan durma tıkla! yorumunu paylaş :)
Yorum Gönder
Mesajın var