Paü Harç Parası Yatırma ve Ders Kayıt Tarihi Son Gün!



Arkadaşlar bahar öğretim döneminin hepimiz için iyi notlar getirmesini dilerim. :) Eski arkadaşlar nitekim harç ücretlerini ve ne zaman yatırılacağı ders kayıt tarihleri vs  hakkında bilgiye sahiptirler. Alttan gelen arkadaşlara yardımcı olmak amacıyla açtığımız bloğumuzda sizleri aydınlatabiliyorsa ne mutlu bize.



Makinaciyiz SORU-CEVAP Bölümü


Arkadaşlar bu bölümde mühendislikle ilgili  her türlü sorularınız cevaplamaya çalışacağız. Sorunuzu Yorum Gönder yoluyla sorabilirsiniz. Yardımcı olabilirsek ne mutlu bize.


Saygılar..

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ HARÇ MİKTARLARI

SOLİDWORKS 2011 TANITIM VİDEOSU

Bilindiği gibi yeni yılla beraber SolidWorks 2011 çıktı. Yeni arayüzün videosunu paylaşmak istedim. İyi Seyirler..



SOLİDWORKS İLE TEKNE TASARIMI

Video seslendirmesi ingilizce ama bizim için önemli olan komutlar arkadaşlar. Sınırsız tasarıma olanak sağlayan SolidWorks program ile tekne tasarımını buyrun izliyelim.

ENERJİ KİMLİK BELGESİ ve UZMANLIĞI

Yeni  düzenlenen Binalarda Enerji Performansı  Yönetmeliğine göre yeni yapılan ve 1.000 m2’den büyük yapılarda Enerji Kimlik Belgesi (EKB) alınması zorunludur. Binaların Enerji Kimlik Belgesini alabilmesi için ilk olarak yapının Bina Enerji Performansı hesaplanmalıdır.


Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Nedir?

Bir binanın enerji tüketimini ve ihtiyacını, yalıtım özellikleri, ısıtma ve soğutma sistemlerinin verimliliği ile ilgili bilgileri içeren belgedir.


TMMOB Nedir?

TMMOB: Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği anlamına gelir. 1954 yılında kurulmuş, Anayasa bağlı kamu kurumu niteliğinde bir mesleki kuruluştur. 



III. ENERJİ VERİMLİLİGİ KONGRESİ



TMMOB Kocaeli Makina Mühendisleri Odası'nın düzenlemiş olduğu 3.enerji verimliliği konferansı haberi aşağıda bulunmaktadır. Günümüzde enerjinin ne kadar önemli olduğunu ve enerjinin gelecekteki öneminin anlaşılması açısından güzel bir kongre olacağını eminim.


   

VI. ULUSAL UÇAK, HAVACILIK VE UZAY MÜHENDİSLİGİ KURULTAYİ

TMMOB Eskişehir Makina Mühendisleri Odası'nın 6-7 Mayıs 2011 tarihlerinde Uçak, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Kurultayı yapılacaktır. 1. duyuru ve bildiri çağrısını yapılmış bulunmaktadır. İlgilenenlere duyurulur.

Paü Pusula Bilgi Sistemine Nasıl Girilir?

Merhaba arkadaşlar. Bir hayli sorun yaşadığımız öğrenci bilgi sistemine giriş sayfası yenilenmiştir.


Pusula nedir?
Pusula Bilgi Sistemi, Pamukkale Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen tüm uygulamalara tek bir kullanıcı adı ve şifre ile erişebilmeyi sağlayan ortak kimlik doğrulama platformudur.

SolidWorks 2011 İndirme Linkleri!

SolidWorks 2011 Tüm Yenilikleriyle Hizmetinizde..


İndirme Linkleri:

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı (EKB) Eğitimleri Başladı!


Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında enerji kimlik belgesi düzenleyecek uzmanlara yönelik Enerji Kimlik Belgesi (EKB) Uzmanı Yetiştirme Eğitimleri 20 Aralık 2010 tarihi itibarıyla TMMOB ye bağlı tüm şubelerde başladı.

Paü Makina Mühendisliği Final Takvimi


Pamukkale Üniversitesi Makina Mühendislği Bölümü Final Takvimi





Başarılar makinacılarrr :)